Madonna, babasına vesayetin kaldırılmasını talep eden dava açan Britney Spears'ı destekledi.
Geçtiğimiz günlerde Instagram sayfasında 'Britney Spears' yazan tişörtüyle pozunu paylaşan 'pop kraliçesi', babası Jamie Spears'a 13- yaşını bitirmek için açtığı davada hüsrana uğrayan Britney Spears'a destek verdi. canını ve parasını kontrol ettiği için yıl vesayet ve "Bu kadın hayatını geri ver!" dedi. dedi.
Madonna Instagram hikayesine şunları yazdı: “Kölelik uzun zaman önce kaldırıldı. Yüzyıllardır kadınlara bunu yapan açgözlü ataerkilliğe ölüm. Bu bir insan hakları ihlalidir! "Seni hapisten çıkarmaya geliyoruz Britney."
Madonna, 2003 yılında Me Against The Music adlı şarkıda işbirliği yaptı. Aynı yıl ikili, MTV Müzik Ödülleri'nde unutulmaz Like A Virgin performansını birlikte sahneledi. İkiliye sahnede eşlik eden Christina Aguilera, sahnedeki öpüşmeleriyle tarihe geçti.
Madonna, müzik alanında birlikte çalıştığı Spears'ı özel hayatındaki sıkıntılı döneminde yalnız bırakmadı.
Jamie Spears'ın 13 yıllık vesayetinde konuşan Spears, moralini bozan ve kendisini köle gibi hissettiren bu "duygusal istismarın" sona ermesini istedi.
39 yaşındaki şarkıcının mali ve özel hayatının kontrolü, 2007 yılında geçirdiği psikolojik rahatsızlığın ardından tamamen babası Jamie Spears'ın kontrolüne geçmişti.
Bu kapsamda Jamie Spears'ın tüm turlarını, kazancını, evlenip evlenmediğini ve hatta sosyal medya paylaşımlarını babasının kontrol ettiği belirtildi. Şarkıcı, babasını, erkek arkadaşıyla evlenmesini veya çocuk sahibi olmasını engellemek, rahim ağzı cihazı takmasını isteyerek, onu psikiyatrik ilaçlara zorlamak ve sürekli "sarhoş" hissettirmekle suçladı.
"Babam çocuk sahibi olmama izin vermiyor"
Spears, "Yavaş yavaş ilerlemek istiyorum. Evlenip çocuk sahibi olmak istiyorum. Ama bana şu anki vasilik ile evlenemeyeceğim veya çocuk sahibi olamayacağım söylendi" dedi. "Çok fazla doğurmamı istemiyorlar. Yani temelde bu sistem bana yarardan çok zarar veriyor. Bir hayatım olmasını hak ediyorum. Hayatım boyunca çalıştım."
Babam, kendi kızına yüzde 100 zarar vermek zorunda olduğu kontrolü seviyordu. Yalan söyledim ve tüm dünyaya iyi ve mutlu olduğumu söyledim. Şarkıcı, "Bu bir yalandı" dedi, "Bu kadarını söylersem inkar etmekten mutlu olacağımı düşündüm. Şoktaydım. Travma geçirdim. Ama şimdi size doğruyu söylüyorum: 'mutlu değilim' derdi.
Spears ayrıca mahkemede şunları söyledi:
"Hayatımı 13 yıl geri istiyorum ve bu yeterli. Tek istediğim bunun sona erdiğinden emin olmak için paramı kontrol etmek. Dürüst olmak gerekirse ailemi dava etmek istiyorum. Bunu bana neden yaptıklarını duymak istiyorum. çok uzun zamandır içimde. Bunlar benim kalbim senin için iyi değil. Çok kızgınım ve her gün ağlıyorum."
Bu durumun şarkıcının ruh sağlığını daha da kötüleştirdiğini ve zor durumda olduğunu belirten şarkıcının hayranları, "Britney Bedava" kampanyası başlatarak Spears'ın kendi hayatını kontrol edebilmesini talep etti.
Ancak Spears, 'köleliği özgürleştirme savaşı' dediği şeyde hüsrana uğradı. Temmuz ayı başlarında mahkeme hakimi, şarkıcının vesayetin kaldırılması talebini reddetti. Karara göre Britney Spears, babasının koruması altında kalacak.



NTV