Boynukalın, AK Parti'nin tepkisine aldırış etmeden sosyal medya paylaşımlarını sürdüren Bonukalın'dan yeni paylaşım geldi.

Bonukalın yeni paylaşımında cuma mesajıyla birlikte ayetli mesaj niteliğindeki twitinde, "Aziz kardeşlerim! Ayasofya'da okunan Kur'an, ezan ve hutbelerin manasını bir bütün olarak idrak etmeyi ve buna uygun bir hayatı yaşamayı Rabbim hepimize nasip eylesin. Hayırların fethi, şerlerin def'i duasıyla Cumamız mübarek olsun. "Ey iman edenler! İman ediniz"(Nisa suresi 136)" dedi.

AK Parti yönetimindeki kimi siyasiler tarafından Boynukalın'ın sadece namaz kıldırması gerektiği, deyim yerindeyse "etliye, sütlüye" karışmaması gerektiği yönünde düşünceler hakim. 

Boynukalın'ın son paylaşımı, AK Parti'ye verilmiş bir mesaj olarak algılandı. 

Oysa Kur'an açıkça şunu ifade ediyor: "Allah'ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır. Bakara (174﴿"

Cumhuriyet yıllarındaki siyaseti izleyen AK Parti iktidarı içindeki bazı siyasilerin, seküler tavırları ile birlikte Müslüman olduklarını iddia etmeleri, kamuoyu tarafından ironik bir tavır olarak karşılanıyor.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com