Sivil Düşüncec / Özel Haber

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayağının kırıldığını ve Mahmut Abbas'ın TBMM'deki konuşması ve yapılan törene katılamadığını açıkladı.

Başarır, Özel'in ayağındaki kırık nedeniyle Mahmud Abbas için TBMM’de  yapılan programa katılamadığını belirterek şöyle konuşmuştu:

"Bugün Filistin Devlet Başkanını TBMM'de ağırladık. Çok önemli mesajlar verdi, dünyaya mesajlar verdi. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel, bugün burada olmayı çok istiyordu; ama ayağında basit bir kırık oluştu. Yarından sonra büyük bir ihtimalle doktorların gözetiminde ortopedik bir yardımla yürüyebilecek. Burada olmayı dediğim gibi çok istiyordu. Çünkü o da Filistin'in haklı mücadelesine sonuna kadar destek verdi.

Buradan da bir kez daha iletiyoruz Filistin halkının, Filistin devletinin bağımsızlığını ve işgalci İsrail'in bu tutumunu kınıyoruz. Bunları aslında kendisi söyleyecekti ama böyle bir kaza oldu. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sabah bu konuyu söyleyecektik ama toplantının önemi olduğu için toplantıdan sonra açıklamayı doğru bulduk"

Anlaşılan o ana kadar Özel’in bu törene katılabileceği olasılığı vardı ancak son anda vazgeçildi.

Özgür Özel’in “yasak aşk” yaşadığı iddiası

Manisa merkezli bir haber sitesinde CHP lideri Özgür Özel’in ayağının kırılmasıyla birçok iddia ortaya atılmış, bu iddialara ilişkin bir açıklama yapılmamıştı. Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre Özel, Manisa’nın Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ile yıllara dayanan aşk geçmişi olduğu, Durbay’ın hamileliğinin ortaya çıkmasıyla bir süre ortalardan kaybolduğu, yasak aşk sonucu hamile kalan Durbay’ın Veli Ağbaba tarafından bir kliniğe götürülerek kürtaj yaptırıldığı, olan biteni babasına anlatan Durbay’ın babasının Özel’i eve çağırdığı ve burada yaşanan arbedede ise ayağını kırdığı yönünde.

Bu iddiaya yönelik olarak adı geçen taraflardan henüz bir yalanlama yapılmazken CHP içerisinde ise tepki büyük.

“CHP 4’e bölündü! Özel, İmamoğlu’nun kukla başkanı”

Konuya ilişkin konuştuğumuz CHP'li kaynaklar, parti içerisinde büyük kavgaların yaşandığını ifade etti. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener’in önerisiyle Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcıları adayı olarak öne sürülmesi ile parti içerisinde yaşanan bölünmenin Özgür Özel’in genel başkan olmasıyla birlikte 4 başlı bir yapı haline geldiğini belirtti. Özel’in kendi iradesiyle siyaset yapamadığını belirten CHP’li kaynağımız, Özel’in İmamoğlu’nun "kukla başkanı" olduğu savundu.

Kılıçdaroğlu’nun öngörüsüzlüğü sonucu partide çok başlı bir yapının oluştuğu savunan CHP’li kaynağımız, bu durumun yerel seçimlerde elde edilen başarıyı da gölgede bıraktığını belirtti. 75 yıl sonra ilk kez yerel yönetimlerde başarı yakalayan CHP’nin, böyle devam edecek olursa genel seçimlerde büyük bir hezimete uğrayacağını söyledi.

“Kaseti olmayan parti liderine kötü bakılıyor”

Eski CHP lideri Deniz Baykal’ın Ankara milletvekili Nesrin Baytok ile birlikte olduğu iddiasıyla yayınlanan kasetin görüntülerinin iktidarın bilgisi dahilinde hazırlanan bir komplo olduğunu öne sürerek genel başkanlıktan istifa etmiş, yapılan kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Geçtiğimiz temmuz ayında CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e ait olduğu iddiasıyla bir sosyal medya hesabından yayınlanan videoda, Sarıgül’ün eşcinsel görüntüleri ortaya çıkmış, kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Baykal kendisine yönelik tepkileri gözardı etmeyerek istifasını vermişti ancak aynı durum Sarıgül açısından geçerli değil.

CHP’li kaynağımız, Baykal ve Sarıgül’ü hatırlatarak, kaseti olmayan siyasetçiye neredeyse kötü gözle bakılacak duruma gelindiğini ifade etti.

“Özel’in kaseti, Sarıgül'ün kaseti, İmamoğlu’nun diploması partinin kazanımlarını olumsuz etkiledi”

CHP lideri Özgür Özel’e yönelik “yasak aşk” iddiaları, Sarıgül'e ait olduğu iddia edilen kaset  ile Ekrem İmamoğlu’nun “sahte diploma” konularının partinin yerel yönetimlerde elde ettiği başarılara büyük gölge düşürdüğünü ifade eden kaynağımız, parti içerisinde olağanüstü kurultay yapılması yönünde baskı yapıldığını belirtti.

Kaynağımız son olarak; Özgür Özel'in, MHP ldieri Devlet Bahçeli'nin onca ağır ithamlarına rağmen tavır almaması ve Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde ayağa kalkmasının da parti içerisinde büyük huzursuzluğa neden olduğunun altını çizdi.

CHP’nin içinde çok daha büyük tartışmaların olduğunu ve önümüzdeki günlerde yeni olayların patlak vereceğini savundu.