Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü operasyonların ardından Lübnan'a da sıçradığını vurgulayarak, Türkiye'nin de potansiyel bir hedef olabileceğini belirtti.

Erdoğan, "İsrail’in soykırım niteliğindeki eylemleri, vatanımızı ve bağımsızlığımızı tehdit ediyor. Bu devlet terörüne karşı her türlü imkânla mücadele edeceğiz," dedi. Meclis'teki kapalı oturumun ardından, Türkiye'nin sınır güvenliğini artırmak amacıyla bir tezkere çıkarılması bekleniyor. Bu gelişmeler, Türkiye'nin ulusal güvenlik politikaları açısından kritik bir dönemeçte olduğuna işaret ediyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon kanalında İsrail tehdidine karşı Meclis'in toplanacağını belirterek, "Terör örgütleri üzerinden Türkiye baskı altına alınmaya çalışılıyor. Biz kimin ne olduğunu hangi adımı niçin attığını çok iyi biliyoruz. Suriye'nin Irak'ın istikrarsızlaştırılmasıdır. Türkiye'nin buna uyanık olması lazım. Türkiye bölgede ayakta kalabilmiş büyük bir ülkedir. Siyaset üstü bir konudur, bu bir milli meseledir. Meclis 8 Ekim Salı günü toplanacak. Hükümet İsrail konusunda Meclis'i bilgilendirecek. Dışişleri ve Savunma Bakanı Salı günü bilgi verecek." dedi.

Türkiye’nin, Suriye ve Irak'taki istikrarsızlıkları göz önünde bulundurarak, bölgesel tehditlere karşı uyanık olması gerektiği vurgulanıyor. Meclis'teki bilgilendirme toplantısının, önümüzdeki dönemde alınacak stratejik kararlar açısından belirleyici olacağı ifade ediliyor.

 

Sivil Düşünce